bbk-logo-rood-transparent
 

Sessies

Soms heb je persoonlijke hulp nodig bij je administratie, een tekst of subsidieaanvraag. In Sessies bieden we die hulp voor zowel leden als niet-leden. Op BBK Bijscholing kan je de beschikbare sessies bekijken en boeken.

Sessies zijn 1-op-1 gesprekken van 45 minuten. De inhoud van de sessie wordt mede door jou bepaald. De specialist gaat in op wat jij nodig hebt.

Kosten zijn € 20 voor leden, € 80 voor niet-leden.

sessies-logo

Leden krijgen korting

Leden kunnen alle dienstverlening en cursussen afnemen tegen kostprijs.
Niet-leden betalen een hoger tarief.
Om als lid in aanmerking te komen voor de korting moet je ingelogd zijn.

 

  Hulp bij helder schrijven

Loop jij vast in het schrijven van een subsidieaanvraag, biografie, artist statement, pitch of je website? Weet je wat je wilt zeggen maar vind je de juiste woorden niet?

Door het helder krijgen van jouw waarom, wat en hoe vragen krijg je grip op jouw tekst. En met een helder verhaal wordt communicatie een stuk makkelijker en ben je te vinden voor de doelgroep die bij jou past.

Boek een online sparringsessie met Fenneke Voorsluis en samen maken we jouw waarom, hoe en wat vragen helder. Dan weet je waar je staat, waar je naartoe wilt en bereik je jouw doelgroep.
Hoe werkt een sessie?

De sessies gaan over de tekst die jij 3 dagen van tevoren aanlevert. Dat kan een subsidieaanvraag zijn, een artist statement, pitch, tekst voorop je website of een andere tekst waar je niet uitkomt.

  Hoe voer je een administratie?

Als kunstenaar en ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie. Ik zie veel kunstenaars die opzien tegen het doen van hun administratie en vooral hun belastingaangifte.

Met deze 1 op 1 benadering wil ik jou ondersteuning en begeleiding geven precies waar jij dat nodig hebt. Je krijgt meer inzicht in de financiële mogelijkheden van jouw bedrijf en hierdoor weet je betere beslissingen te nemen die in het belang van jouw bedrijf zijn.

Een goede administratie is de basis voor jouw belastingaangifte. Er zijn regels voor het bijhouden en bewaren van jouw administratie. Ook jouw facturen moeten voldoen aan wettelijke eisen.

In deze sessie komen uiteraard diverse onderwerpen aan bod, denk aan bijvoorbeeld:

  • Wat zijn precies inkomsten?
  • Wat zijn uitgaven?
  • Hoe bereken je de btw?
  • Welke btw-tarieven zijn er?
  • Wat is het belang van een jaaropgave?
  • Welke gegevens dienen op de factuur, die je uitbrengt, te staan (factuureisen)?
  • Wanneer kun je gebruik maken van de gunstige ondernemersregelingen van de Belastingdienst, zoals zelfstandigenaftrek en eventueel startersaftrek?
  • Wat is de bewaartermijn van de zakelijke administratie?

Voor wie?
Voor kunstenaars met of zonder affiniteit voor cijfers.

Na deze sessie

Weet je iets meer over hoe een goede administratie te voeren en kun je hiermee al tijd en geld besparen. 

  Zelf een contract leren checken

Voor contracten met opdrachtgevers, galeries, kunstuitleen en nog veel meer. Arbeidsovereenkomsten kunnen we in deze sessie niet onder de loep nemen. 

Het zal iedere kunstenaar wel eens overkomen zijn, je krijgt van je galeriehouder een contract onder je neus geduwt, of je even wil tekenen. Misschien realiseer je je dat je wat bedenktijd nodig hebt of op z'n minst het contract moet lezen en vraag je of je het mee naar huis mag nemen. Maar dan zit je thuis met dat contract. Hoe moet je het lezen, wat betekent het? En soms staan er juridisch ogende zinnen in. Heb je een jurist nodig om dit te beoordelen? 

De BBK is van mening dat iedere kunstenaar kan leren contracten te checken. Hiervoor hoef je geen jurist te zijn, je hebt alleen een dosis gezond verstand nodig.  

In deze sessie leer je aan de hand van een contract dat jij hebt ontvangen kijken waar de knelpunten in het contract zitten. Je leert waarover je nog verder in gesprek met de wederpartij moet gaan om het contract kloppend te krijgen.

We gaan in op de risico's die je loopt en of daar in het contract rekening meegehouden moet worden.  

Beveiligingscode Beveiligingscode

  Zelfstudie

Naast de sessies heeft de BBK een programma met zelfstudie. Je kunt met deze cursussen starten wanneer het jou uitkomt. Je volgt de cursus in je eigen tempo. 

Meer weten? 

Naar pagina Zelfstudie

Deze cursussen en activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door:

pictoright-1

 

Telefonisch spreekuur

De BBK is telefonisch bereikbaar op
ma t/m do van 10-12 uur op 020 - 623 5456.

Contact

Heesterveld 58
1102 SB Amsterdam Zuidoost

T. +31 (0)20 – 623 54 56
E. bbk[at]bbknet.nl

Volg ons op

Privacybeleid

De BBK verwerkt persoonsgegevens, lees ons privacybeleid (pdf) voor meer informatie.

KvK 40530026

IBAN NL 71 INGB 0000 5834 58